Pravilnik zasebnosti in pogoji uporabe

Na kratko

  1. Vsebine spletišča uporabljate na lastno odgovornost.
  2. Spoštujemo vašo zasebnost in ne bomo je zlorabili.
  3. Za svoje vsebine ste odgovorni sami.

Izjava o varovanju zasebnosti

Vaša zasebnost je zelo pomembna tudi za spletišče smarnice.si, zato ta izjava o varovanju zasebnosti pojasnjuje načine upravljanja s podatki zasebne narave, ki velja za smarnice.si, poleg tega pa vam daje koristna pojasnila glede tega, kakšne informacije so predmet zbiranja in spremljanja, kakšna je uporaba teh informacij in s kom si jih delite.

Informacije, ki jih stran smarnice.si zbira in spremlja

  • podatke, ki jih vpišejo uporabniki v postopku prostovoljne registracije za aktivno sodelovanje na spletni strani in/ali preko elektronske pošte, ki jo pošiljajo na naš naslov,
  • podatki, ki se registrirajo pri pregledovanju vsebin naših spletnih strani,
  • podatki, ki se zbirajo pri aktivnem sodelovanju uporabnikov.
Te vrste informacij so nam v pomoč pri boljši pripravi vsebin. Zbiramo jih na naslednje načine:

Registracija uporabnika

Spletišče smarnice.si ponuja brezplačno storitev, sodelovanje pri branju šmarnične zgodbe. Za aktivno uporabo oz. sodelovanje je potrebna prostovoljna registracija. V postopku registracije uporabnik vpiše svoj naslov elektronske pošte, ki ga hranimo za potrebe ponastavitve gesla. Drugih elektronskih sporočil na hranjene naslove ne pošiljamo. Ob registraciji shranimo tudi uporabnikov IP naslov.

Statistika obiska

Spletišče smarnice.si spremlja statistiko obiska po posameznih straneh. Spletišče uporablja značilnosti brskalnikov, da lahko v vaš sistem namesti piškotek ("cookie"). S pomočjo anonimiziranega piškotka lahko spremljamo in izdelamo statistike obiskov posameznih vsebin. Pogodbenemu obdelovalcu naših statistik obiska pošiljamo IP naslove v anonimizirani obliki. Statistike obiska za spletišče smarnice.si pogodbeno izdeluje spletni servis Google Analytics. V statistikah obiska ne beležimo podatkov, ki bi lahko določili posameznika.

Uporaba informacij

Vse informacije, ki jih pridobimo v prej opisanih postopkih, uporabimo za izboljšanje kakovosti naših spletnih strani in za spremljanje statistike, ki je na ogled našim obiskovalcem in oglaševalcem. IP naslove hranimo na podlagi zakonitega interesa zagotavljanja ustrezne stopnje varnosti spletnega strežnika in storitev, ki gostujejo na strežniku (mnenje IP RS 0712-1/2018/966).

Spletišče smarnice.si ne pošilja podatkov o uporabnikih tretjim osebam.

Nestrinjanje s politiko smarnice.si glede zbiranja informacij

Spletišče smarnice.si svojim uporabnikom in obiskovalcem, ki se ne strinjajo s politiko spletišča smarnice.si glede zbiranja in spremljanja informacij, omogoča, da:
  • v postopku registracije ne vpišejo informacij, ki za registracijo niso obvezni,
  • ne sodelujejo na interaktivnih spletnih straneh smarnice.si (to so tiste, kjer je potrebno zbiranje določenih podatkov in identifikacija uporabnika),
  • pri pregledovanju vsebin smarnice.si ne sprejmejo piškotkov.

Šmarnice 2021 • Vse pravice pridržane • SŠK-SKU in Celjska Mohorjeva družba • Spletno stran postavil Blaž LapanjaPravilnik zasebnosti in pogoji uporabe